Search
Close this search box.
  • سخنی با خوانندگان / متاورس و چالش های سرمایه انسانی / دکترآذر صائمیان
  • سرمقاله / چالش دوگانه سرمایه انسانی از تحول دیجیتال / دکتر حیدر مستخدمین حسینی
  • مقاله-  نوآوری در دوران پساکرونا / مهندس پرویز بیات
  • مقاله-    HRM و نوآوری بنیادی: یک رویکرد دوگانه و عملکرد اکتشاف به عنوان یک واسطه / ابراهیم ناظری، دکتر مرضیه نقدی اجقان
  • مقاله-  بررسی ارتبـاط و نقش مدیریت دانش با مدیریت تنوع سازمانی(ازدیدگاه رهبری دانش) / محمدولی پور
  • مقاله- اشتیاق کاوشگر؛ چگونه شرکت ها می توانند انگیزه یادگیری، توسعه و رشد را ایجاد کنند / دکتر محمود نوری شمس آباد
  • مقاله- یکپارچه سازی سیستم جامع مدیریت کنترل اموال، در پروژه های عمرانی / دکتر هژیر حیاتی دهلقی
  • مقاله- مذاکره با سنگاپوری ها، تایلندی ها و مالزیایی ها / دکتر ابراهیم زارع پور
  • مقاله- بررسی قرارداد پیمانکاری و کاربـرد آن بـرای مدیـران / حمیدرضا چاوشی پور
  • مقاله- جای خالی استراتژی در امنیت ساییبری سازمان ها / سیدمجتبی مصطفوی
  • مقاله- کیفیت خدمات آنالین و قصد خرید مصرف کننده با تاکید بر ادراک مصرف کننده و ارجاع مشتری آنلاین / بهناز اباسلط
  • مقاله- چه عواملی فرآیند نظریـه پردازی را در یک مقاله شکل می دهد؟ / سارا فرزانه، احسان فرزین آبده گاه

 

HRM و نوآوری بنیادی: یک رویکرد دوگانه، و عملکرد اکتشاف به عنوان یک واسطه

نوآوری بنیادی برای موفقیت شرکت ها اهمیت زیادی دارد و سازمان ها باید برای ترویج آن تلاش کنند. تحقیقات قبلی ادعا کرده اند که سرمایه انسانی برای نوآوری شرکت ها ضروری است. با این حال تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم مدیریت منابع انسانی (HRM) بر روی نوآوری بنیادی هنوز تعیین نشده است. بنابراین هدف مقاله حاضر این است که تأثیر مستقیم HRM بر روی نوآوری بنیادی را با یک رویکرد محتوایی و یک رویکرد فرآیندی مورد کاوش قرار دهد. ما همچنین تأثیر واسطه ای که یادگیری از طریق یک فرآیند اکتشاف بر روی HRM و نوآوری بنیادی دارد را بررسی می کنیم. نتایج ما با استفاده از داده هایی از 200 شرکت صنعتی اسپانیایی با اندازه متوسط، اثبات میکند که مدیریت استراتژیک منابع انسانی (SHRM) تأثیر مثبت و مستقیمی بر روی نوآوری بنیادی دارد. ما همچنین پی بردیم که یک سیستم HRM روی تغییر و خلاقیت متمرکز است و SHRM هم از فرآیند یادگیری اکتشافی پشتیبانی می کند، و اینکه اکتشاف شایستگی تأثیر مطلوبی بر روی نوآوری بنیادی دارد. این نتایج حاکی از این هستند که اکتشاف شایستگی واسطه ای برای «تأثیر سیستم های HRM و SHRM بر روی نوآوری بنیادی» است.

بررسی ارتباط و نقش مدیریت دانش با مدیریت تنوع سازمانی (ازدیدگاه رهبری دانش)

هدف ازانجام این تحقیق شناسایی رابطه بین مدیریت دانش با مدیریت تنوع سازمانی ازدیدگاه رهبری دانش درسازمان است.امروزه یکی از موضوعات و مباحث مهمی که در سازمان ها مطرح بوده و بسیار حائز اهمیت می باشد، توجه به مقوله مدیریت تنوع است. به عبارت دیگر اگر سازمان های امروزی تمایل به پیشرفت و بهبود در شاخص های کلان مدیریتی خود دارند بایستی به این مساله یعنی بهبود مدیریت تنوع سازمانی توجه کنند.با عنایت به اینکه متغیرهای متعددی می تواند با این مقوله ارتباط داشته باشد و یکی از آنها مدیریت دانش با محوریت رهبری مولفه های دانش در سازمان ها ست، مقاله حاضر حاصل مرور ادبیات و مبانی نظری پیرامون موضوع مورد مطالعه است.

اشتیاق کاوشگر – چگونه شرکت ها می توانند انگیزه یادگیری، توسعه و رشد را ایجاد کنند

رهبران به طور فزاینده‌ای به دنبال کارکنانی هستند که محدودیت‌های شرح شغل خود را بشکنند، به دنبال مشکلات و راه‌های خلاقانه برای حل آنها باشند. اما در نزد بیشتر افراد، کارفرمایان نمی توانند انتظار داشته باشند که این تغییر نگرش به سادگی اتفاق بیفتد. تغییر به سمت ذهنیت یادگیری و جستجوی مستمر،به تلاش واقعی نیاز دارد و اولین قدم برای القای شور و اشتیاق در بین نیروی کار، درک این موضوع است که چرا برخی افراد این چالش را انجام می دهند.
چه چیزی وادار می کند یک نماینده مشتری را که به دنبال راه بهتری برای حمایت از تصمیمات آزمایشی توسط پزشکان باشد،یک کشاورز را که تکنیک آبیاری یک مزرعه چغندر را زیر سوال ببرد، یک کارگر کارخانه را که بدنبال شناسایی راه‌های بیشتری برای استفاده از یک ربات “کُشنده شغل ” باشد، یک تکنسین ویدیویی را که برای خوشحال کردن طرفداران بسکتبال بدنبال تجربیات بصری جدید است،یا یک برنامه نویسی را که بدنبال محافظت از کودکان در رسانه های اجتماعی در برابر تبلیغات مضرم می باشد؟ چه چیزی یک بازاریاب را وادار می‌کند که روش‌های جدیدی را برای استفاده از ابزارهای همکاری از راه دور آزمایش کند، نه اینکه روزهای بی‌پایان تماس‌های مجازی، ناهماهنگی و چرخه‌های بررسی را به عنوان «نه ایده‌آل اما ضروری » بپذیرد؟ چه چیزی یک تکنسین پشتیبانی فناوری اطلاعات را وادار می‌کند تا نحوه رسیدگی به بلیط‌ها را اصلاح کند، حتی اگر برای یادگیری ربات‌ها و اتوماسیونی که می‌تواند شغل او را تهدید کند، به تلاش بیشتری نیاز دارد؟
چیزی این کارگران را از موانع و تردیدها عبور می دهد: هیچ کس آن را درخواست نمی کند. آن در شرح شغل من نیست؛ من نمی خواهم وقت کسی را تلف کنم؛ این راهی است که ما همیشه آن را انجام داده ایم؛ من چیزی در مورد این فناوری جدید نمی دانم. اتوماسیون کار من را خواهد گرفت. اگر این کار نکرد، من اخراج خواهم شد. اگر این ایده خوبی بود، ما قبلاً آن را انجام می‌دادیم. من قرار است پاسخ داشته باشم، نه سؤال؛ من حتی آنقدر نمی دانم که آیا وجود دارد یا خیر.
چه چیزی به کارگران انگیزه می دهد تا فراتر از اینها حرکت کنند،تلاش کنند، یاد بگیرند و دوباره در مواجهه با تردیدها و باد مخالف تلاش کنند ؟ بهتر است به این موضوع پی ببریم، زیرا شرکت‌ها برای انطباق با شرایط در حال تغییر و بهره‌برداری از فرصت‌های نوظهور، به نیروی احساس، جستجو، نوآوری و یادگیری کامل نیروی کار نیاز دارند.

یکپارچه سازی سیستم جامع مدیریت کنترل اموال، در پروژه های عمرانی

کنترل اموال از کلیدی¬ترین ارکان مدیریت پشتیبانی در پروژه¬های عمرانی می¬باشد که با به¬کارگیری اصول صحیح آن، می¬توان مشهود بودن راندمان و قوت خروجی نهایی عملیات، در پروژه را شاهد بود. این مقاله با استفاده از یافته¬های میدانی در پروژه-های عمرانی کشور، به¬ ویژه استان¬های جنوبی صورت گرفته¬ است. روش کار بدین صورت است که در ابتدا پرسش¬نامه¬هایی به-صورت فلش¬کارت و به اندازه معین و یک شکل، تهیه شده، بین همکاران مدیریت کنترل اموال سایر پروژه¬های مشابه یک سازمان، توزیع گردید و پس از تکمیل، جمع¬آوری و دسته¬بندی به تشریح و مقایسه آنان پرداخته و نتایج مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. نتایج حاصله، حاکی از آن بود که سیستم کنترل اموال در پروژه¬های مذکور مشابه، دارای یک استاندارد و وحدت رویه نیست، و در برخی موارد، کلاً کارکردهای نفرات شاغل و امکانات مورد استفاده با ماموریت اصلی سیستم کنترل اموال در تضاد و تعارض است. لذا جهت استانداردسازی و یکتا شدن، دستورالعمل¬های بخش کنترل اموال و مدیریت¬های تابعه، اصول و قواعد و تعاریفی مطرح می¬گردد تا به دنبال آن و با ایجاد یک سیستم آرمانی، بر توان و مدیریت دانش کنترل اموال که همانا بازوی اصلی مدیریت پشتیبانی در پروژه عمرانی است، افزود. لیکن اصول و تعاریف، سطوح، کارکردها، فرآیندها، مبانی، چارت استاندارد سازمانی و درنهایت انتظارات از مدیریت کنترل اموال، جهت الگوسازی برای سایر پروژه¬ها مطرح می¬گردد.

جای خالی استراتژی در امنیت سایبری سازمان‌ها

فناوری اطلاعات در جامعه‌ی امروزی، به بخش جدایی‌ناپذیری از زندگی روزمره‌ ما تبدیل شده است به گونه‌ای که کمتر شرکت یا سازمانی را می‌توان یافت که فرآیندهای کسب‌وکاری آن از اجزای مختلف فناوری اطلاعات بهره نبرده باشد. البته اهمیت فناوری اطلاعات در دنیای امروز بسیار فراتر از فرآیندهای کسب‌وکاری است، به عنوان مثال می‌توان به زیرساخت‌های ارتباطی، زیرساخت‌‌های صنعتی، زیرساخت‌های انرژی و به طور کلی بسیاری از زیرساخت‌های حیاتی دیگر اشاره کرد که در تمام کشورها، وابستگی بالایی به فناوری‌های اطلاعاتی و شبکه‌های ارتباطی دارند. در واقع این فناوری، دنیای جدیدی به نام «دنیای سایبری» را به صورت موازی در کنار دنیای فیزیکی و سنتی ما خلق کرده است.
دنیای سایبری به تبع خود، دارایی‌ها، فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی را در کسب‌وکار و زندگی روزمره‌ی ما وارد کرده است. بهره‌برداری از فرصت‌های ایجاد شده در فضای سایبری برای اغلب سازمان‌ها در تمام صنایع به امری اجتناب‌ناپذیر تبدیل شده است چرا که عدم بهره‌برداری از آن، سبب عقب‌ماندگی شدید نسبت به رقبا و سایر کشورها در دنیای امروز می‌شود. از سوی دیگر این فناوری نیز مانند هر فناوری دیگری در کنار فرصت‌های متعدد، تهدیدات جدیدی را به همراه داشته است. تهدیداتی که شاید تا همین ۱۰ یا ۲۰ سال پیش چندان جدی گرفته نمی‌شدند اما براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد (World Economic Forum) در سال‌های 2018 و 2019 جزو ۵ مخاطره و در سال 2020 جزو 10 مخاطره‌ی بزرگ دنیا معرفی شده است .
حملات سایبری ماهانه ده‌ها میلیارد دلار خسارت برای کسب‌وکارهای سراسر دنیا به همراه دارد اما این تنها بخشی از ماجراست. امروزه بسیاری از دولت‌های دنیا از حملات پیشرفته‌ی سایبری، به عنوان یک سلاح قدرتمند برای ضربه زدن به دشمنان خود (مانند ایجاد اختلال در زیرساخت‌های حیاتی یا سرقت اطلاعات سری آن‌ها)، بهره‌برداری می‌کنند که این امر سطح مخاطرات سایبری در سراسر دنیا را به میزان چشم‌گیری افزایش داده است. البته این تهدیدات تنها به سازمان‌ها و کسب‌وکارهای بزرگ محدود نمی‌شود. طبق گزارش شرکت Verizon با عنوان «Data Breach Investigations Report»، بیش از 43 درصد از قربانیان حملات سایبری در سال 2019، کسب‌وکارهای کوچک بوده‌اند .
متاسفانه کشور ما نیز در متن این نبردهای سایبری قرار داشته و مشاهده می‌کنیم که تعداد حملات پیشرفته به زیرساخت‌ها و سازمان‌های کشور، با سرعت بالایی رو به رشد است. با توجه به مطالب ذکر شده، امن‌سازی سازمان‌ها و کسب‌وکارهای ایرانی در برابر تهدیدات سایبری به یک موضوع حیاتی تبدیل شده است. اما برای امن‌سازی یک سازمان لازم است تا معماری امنیت برای لایه‌های مختلف زیرساخت سایبری و همچنین تمام سرمایه‌های انسانی آن سازمان به صورت یک‌پارچه، طراحی و پیاده‌سازی شود. همین امر فرآیند دست‌یابی به امنیت سایبری را به پروژه‌ای به نسبت پیچیده تبدیل کرده است. بنابراین لازم است تا سازمان‌ها و کسب‌وکارهای بزرگ پیش از هر گونه سرمایه‌گذاری در این زمینه، اولویت‌ها و اهداف امنیتی خود را به صورت شفاف تعریف و جزییات استراتژی خود برای دستیابی این اهداف را تدوین کنند. در این سند به بررسی چرایی اهمیت استراتژی امنیت سایبری و چگونگی ایجاد آن در سازمان پرداخته شده است.

بررسی قرارداد پیمانکاری و کاربرد آن برای مدیران

زمانیکه کارفرما با پیمانکار قرارداد مقاطعه منعقد می¬نماید باید از تفاوت های این نوع قرارداد با سایر اشکال قراردادی جهت استفاده از نیروی کار مطلع باشد همچنین باید با مزایا و معایب این نوع قرارداد آشنا باشد به علاوه کارفرما در صورت انعقاد عقد مقاطعه دارای مسئولیت هایی در برابر کارگران پیمانکار و سازمان تامین اجتماعی می باشد که باید آنها را رعایت کند همچنین در صورتی که مورد پیمان در محیط کارگاهی کارفرما انجام شود ایشان باید مبانی بهداشتی و ایمنی در محیط کارگاه را اجرا کند نهایتا مسئولیت های کارفرما در این نوع قرارداد با سایر انواع قراردادها متفاوت است.

کیفیت خدمات آنلاین و قصد خرید مصرف کننده با تاکید بر ادراک مصرف کننده و ارجاع مشتری آنلاین بهناز اباسلط1*

با گسترش فناوری اطلاعات در جهان و ورود سریع آن به زندگی روزمره، مسائل و ضرورت‌های تازه‌ای به وجود آمده‌است و کسب و کار الکترونیکی جایگزین روش‌های سنتی شده است. خرید آنلاین تبدیل به شیوه‌ای رایج برای خرید در میان مشتریان شده است. این الگوی نوآورانه خرید نه تنها طیف گسترده‌ای از مشتریان و خریدها را به خود جلب کرده است، بلکه فرصت‌های کسب و کار جدید و بازارهای انبوهی را ایجاد کرده است. در چنین شرایطی شناخت رفتارهای مشتریان در خرید اینترنتی از اهمیت و ارزش بسیاری در نزد بازاریابان و متخصصان کسب و کار اینترنتی برخوردار شده است. این مطالعه با استناد به نتایج تحقیق (Chen, 2021) به بررسی رابطه کیفیت خدمات آنلاین و قصد خرید مصرف کننده با تاکید بر ادراک مصرف کننده و ارجاع مشتری آنلاین پرداخت. به این منظور با مروری بر منابع نظری مرتبط با کیفیت خدمات آنلاین و قصد خرید مصرف کننده، مشخص گردید که ادراک مصرف‌کننده نقش واسطه‌ای در رابطه بین کیفیت خدمات آنلاین و قصد خرید آنلاین ایفا می‌کند، در حالی که ارجاع مشتری آنلاین به‌عنوان تعدیل‌کننده‌ای در نظر گرفته می‌شود که به‌طور غیرمستقیم بر ادراک مشتری تأثیر می‌گذارد.