پیش کنگره ملی زیست بوم سلامت دیجیتالی توسط انجمن مدیریت ایران با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه خاتم، هلدینگ نسیم سلامت پاسارگاد، شرکت فناپ و شرکت فناپ زیرساخت برگزار شد.
پیش کنگره ملی زیست بوم سلامت دیجیتالی با هدف تبادل اطلاعات در زیست بوم سلامت، ارائه الگوهای موفق در حوزه سلامت دیجیتال و بهبود روند دیجیتالی شدن در صنعت سلامت و با حضور اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، افراد متخصص در حوزه سلامت، استارتاپ ها و شرکت های نوبنیان در تاریخ 7 آذر ماه 1403 در محل دانشگاه خاتم برگزار گردید.
در ابتدای برنامه، دکتر مجید قاسمی رئیس شورای سیاست گذاری پیش گنگره ضمن خوشآمدگویی به حاضرین، به اهمیت توسعه و استفاده از فناوری های دیجیتالی برای بهبود سلامت تاکید کرد.
وی افزود: قرار دادن دیجیتالی سازی در درجه دوم اولویت در سازمان های دولتی و خصوصی؛ محدودیت در نوآوری داخلی یا عدم توانایی در اجرا و ارائه ایدهها و انگیزه های نوآورانه؛ وضعیت از هم گسیخته نظام سلامت دیجیتالی، تأخیر در تجاری سازی محصولات به دلیل در حال تکامل بودن مسیرهای تنظیم گریِ درمان های دیجیتالی در مناطق جغرافیایی مختلف؛ اهمیت نیاز به مراقبت ویژه برای حفظ ایمنی، حریم خصوصی و مالکیت داده های بیماران؛ مدل های تجاری نامشخص، غیر اقتصادی یا غیرواقعی؛ ارائه راه حل های فاقد ارزش افزوده قابل اندازه گیری برای کاربران نهایی از مهم ترین چالش های پیش روی سلامت دیجیتال می باشد.
در ادامه، نشستهای تخصصی با عنوان: “حکمرانی در زیست بوم سلامت“ و “توانایی قابلیت ها و امکانات فناورانه پیش رو“ برگزار شد که نشست اول آقایان دکتر سیدرضا مظهری؛ مدیرکل مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر سجاد مخبر؛ مدیرعامل هلدینگ نسیم سلامت پاسارگاد و مهندس محمود جراحی؛ عضو شورای راهبردی تهران هوشمند برگزار و به بیان مسائل مهمی از قبیل مشکلات نظام سلامت، چشم انداز سلامت دیجیتال در برنامه پنج ساله هفتم و الزامات و پیش نیازهای سلامت دیجیتالی پرداختند.
سخنران بعدی دکتر سید مهدی حسینی بودند که به بیان نقشه راه و چالش های سلامت دیجیتالی و رویکرد اپراتور سلامت هوشمند به اصلیترین عامل پیادهسازی موفق زیستبوم سلامت دیجیتال پرداخت و در ادامه ردهبندی بیمارستان ها از نظر بلوغ دیجیتالی را تشریح نمود.
در ادامه دکتر سعید غلامزاده مشاور اجرایی معاونت توسعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از روند شکل گیری HIM در دانشگاه علوم پزشکی گفتند و اینکه سامانه مدیریت هوشمند چه ویژگی ها و وجه تمایزی دارد را بیان کردند. غلامزاده گفت: سامانه HIM در بهمن 1399 به عنوان اختراع ملی به ثبت رسید.
نشست دوم توسط دکتر حامد ساجدی؛ رئیس هیئت مدیره شرکت طنینپرداز پاسارگاد، مهندس مهدی خدادادی؛ عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی و رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال سازمان نظام صنفی، دکتر رسول سرائیان؛ مشاور ارشد تدوین استراتژی و تحول دیجیتال، مدرس دانشگاه صنعتی شریف و امیرکبیر و دکتر علی ماهر؛ استادیار مدیریت خدمات بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد. در این نشست خدادادی پس از بررسی چالش ها و فرصت های رگولاتوری _ اپراتوری سلامت دیجیتال در ایران
از نرخ پذیرش تکنولوژی در حوزه سلامت دیجیتال در دنیا متفاوت و البته متاثر از سه عامل قانونگذاری، زیرساخت و تجربه کاربران گفت.
در ادامه دکتر سرائیان هوش مصنوعی مولد و نقش آن در چالش ها و روندهای صنعت بهداشت و درمان را بیان نمود و پیش بینی روندهای سیستم و صنعت سلامت تا سال 2030 را تشریح کرد.
سخنران پایانی در این نشست تخصصی دکتر علی ماهر از کاربرد هوش مصنوعی در سلامت گفت و تاثیرات هوش مصنوعی در تشخیص و درمان بیماری را مطرح نمود و در ادامه شرکت کنندگان سوالات خود را از اعضای پنل پرسیدند.
در انتهای برنامه با پخش گزارش تصویری پیشکنگره که توسط تیم روابط عمومی و سایت دانشگاه خاتم تهیه گردیده بود به اتمام رسید.