Search
Close this search box.

“هشتمین کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی با رویکرد فرهنگ سازی در شبکه‌های اجتماعی” و “هشتمین جایزه مسئولیت اجتماعی مدیریت”

“هشتمین کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی با رویکرد فرهنگ سازی در شبکه‌های اجتماعی” و “هشتمین جایزه مسئولیت اجتماعی مدیریت” ، با برگزاری مراسم تقدیر از برگزیدگان جایزه مسؤولیت اجتماعی مدیریت (MSR AWARD) به کار خود پایان داد.

این برنامه به همت انجمن مدیریت ایران و با همکاری دانشگاه خاتم در روزهای 10 و 11 بهمن ماه سال 1402 در محل این دانشگاه برگزار شد.

سخنران افتتاحیه آقای دکتر مجید قاسمی رئیس انجمن مدیریت ایران و رئیس شورای سیاست گذاری کنفرانس بودند که مطالبی با موضوع «نقش فرهنگ در توسعه رسانه‌های اجتماعی» را ارائه نمودند.

ایشان به مسئله «پایداری» و اهمیت این مسئله در اسنادبالادستی کشور از جمله سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه و سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی، پرداختند و ضمن ارائه تعاریفی از «رسانه‌های اجتماعی»، گفتند: فرهنگ‌سازی اجتماعی مجموعه‌ای از هنجارها، گرایش‌ها، فعالیت‌ها و کنش‌های پایدار ارتباطات در رسانه‌های اجتماعی است.

در ادامه کنفرانس دکتر محمدرضا حمیدی‌زاده عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در سخنانی به «گونه یابی فرهنگ منظومه ای پویا و هوشمندسازی» پرداختند، سخنرانی ابشان حاصل یک تحقیق علمی بر مبنای مرور و تحلیل محتوای 7 دوره پیشین کنفرانس فرهنگ سازمانی که توسط انجمن مدیریت ایران برگزار شده بود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر اینکه فرهنگ از عقل، خرد و دانش نشئت می‌گیرد که سازنده الگوهای فکری و‌ هادی شیوه‌های پیشرفت کردن است، به بیان برخی از یافته‌های تحقیق مورد اشاره پرداخت و گفت: فرهنگ پویا و هوشمند سازمانی در مجموع دارای 40 بُعد است که سازه هویتی و ارزشی آن 6 بُعد، سازه ساختاری آن 4 بُعد، سازه سازوکاری آن 9 بُعد، سازه عملکردی آن 7 بُعد، سازه پویایی آن 8 بُعد و سازه پیامدی آن 6 بُعد را شامل می‌شود.

در ادامه سخنرانی‌های این کنفرانس، دکتر غلامرضا خاکی مدرس و مشاور مدیریت به «تاثیرات شبکه‌های اجتماعی بر عملکرد سرمایه انسانی در سازمان» پرداخت و با طرح دو سوال به این موضوع ورود کرد و گفت: سوال نخست این است که آیا تکنولوژی اطلاعات یک ابزار خنثی است یا یک نوع فلسفه که هستی‌شناسی، معرفت‌شناسی و روش‌شناسی خاص خودش را دارد؟ سوال دوم نیز این است که حضور ما به عنوان کاربران در شبکه‌های اجتماعی چه تاثیراتی بر عملکرد سرمایه‌های انسانی می‌گذارد؟

ایشان سپس به ارائه توصیه‌هایی برای کاهش آسیب‌های حضور در شبکه‌های اجتماعی پرداختند ؛ آدمی باید نوع دوست داشتنِ خودش را تغییر دهد و زیستن سایبری را یاد بگیرد و مدام از خود بپرسد که این زمانی که من در شبکه‌های اجتماعی سپری می‌کنم، چه شد؟ ما به میزانی که هدفمند باشیم، می‌توانیم از شبکه‌های اجتماعی استفاده کنیم؛ وگرنه ما به چیزی جذاب اما ویرانگر به زندگی خود راه داده‌ایم.

در ادامه برنامه‌های روز نخست کنفرانس، نشستی تخصصی با موضوع «منظر فرهنگی شبکه اجتماعی سازمان» با محوریت ارائه تجارب بانک‌های سامان و پاسارگاد در حوزه شبکه‌های اجتماعی‌شان برگزار شد. در این نشست که ریاست آن را دکتر منصور شیرزاد؛ معاون توسعه سازمانی شرکت شناسا بر عهده داشت، ابتدا مجید احمدی؛ مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت ارتباطات کسب و کار همسا، به ارائه بحثی پیرامون «گفتگو و گفتمان در بازسازی فرهنگ سازمان با نگاهی به ظرفیت شبکه‌های اجتماعی» پرداخت.

سخنران پایانی روز نخست، دکتر ایرج سلطانی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بود که در سخنانی با موضوع «سازوکارهای تقویت فرهنگ توسعه فرد بر اساس الزامات فضای مجازی»، ابتدا ضمن ارائه تعریفی از توسعه فردی، گفت: توسعه فردی را می‌توان به کارگیری مجموعه ابزارهای فردی و گروهی برای ایجاد قابلیت‌های جدید و توسعه قابلیت‌های موجود برای انجام بهتر کار، تقویت خلاقیت و بهبود عملکرد در شغل و زندگی دانست.

بر اساس همین گزارش، برنامه‌های «هشتمین کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی با رویکرد فرهنگ‌سازی در شبکه‌های اجتماعی» در روز دوم (چهارشنبه 11 بهمن ماه 1402) با سخنرانی دکتر مجید قاسمی رئیس انجمن مدیریت ایران و رئیس شورای سیاستگذاری این بود و با موضوع «توسعه فرهنگ پایداری و مسئولیت‌های اجتماعی» آغاز شد.

رئیس دانشگاه خاتم در این سخنرانی با اشاره به اینکه فرهنگ پایداری دارای تفاسیر متنوعی است، گفت: بنگاه‌هایی که پایداری را در کسب و کار خود یکپارچه می‌کنند، باید آن را در فرهنگ خودشان هم عجین کنند. فرهنگ پایداری باید فراتر از محیط داخلی سازمان گسترش یابد چرا که یک جزیره آرام در یک اقیانوس ناآرام نمی‌تواند پایدار بماند.

در ادامه برنامه‌های این کنفرانس، اردشیر گراوند؛ مشاور کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی ایران به ارائه یک سخنرانی با موضوع «چالش‌ها و ضرورت‌های پیوست و مسئولیت اجتماعی» پرداخت و در ابتدا با بیان اینکه 100 شرکت اول موفق دنیا شرکت‌هایی بوده‌اند که به صورت خانوادگی اداره شده‌اند و این اهمیت موضوع پایداری را می‌رساند، گفت: پیوست اجتماعی، قانونی و لازم الاجرا اما مسئولیت اجتماعی، اخلاقی و اختیاری است.

وی با مرور سابقه موضوع پیوست و مسئولیت اجتماعی بعد از انقلاب، افزود: دهه 80 را می‌توان دوران آغاز توجه روشمند به بحث مسئولیت اجتماعی دانست و این در حالی است که از آغاز انقلاب تا برنامه ششم توسعه، هیچ تکلیف قانونی برای تهیه پیوست اجتماعی یا عمل به مسئولیت اجتماعی پروژه‌ها و طرح‌ها وجود ندارد و وزارت نیرو بعد از بروز مسائل اجتماعی پیرامون چند سد، به طور اخیاری برای احداث سدهای بزرگ، مطالعات اجتماعی و فرهنگی را در دستور کار قرار داد.

در ادامه دکتر آذر صائمیان؛ دبیر علمی کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی و جایزه مسئولیت اجتماعی مدیریت به ارائه یک سخنرانی با موضوع «یکپارچه سازی نظام‌های مسئولیت اجتماعی CSR و ESG و هدف‌های توسعه پایدار EDG» پرداخت و ضمن برشمردن چند ویژگی کلیدی مسئولیت اجتماعی و بیان اینکه مسئولیت اجتماعی یک نظام مدیریتی و ESG نظام ارزیابی آن است، گفت: ما نمی‌توانیم وارد مقوله توسعه پایدار شویم اگر پیوند میان CSR و ESG وجود نداشته باشد.

وی با بیان اینکه ساختن کسب و کار، کسب شهرت و ماورای شهرت و انعطاف‌پذیری عملیاتی در مقابل مقررات، برخی از مزایای ESGاست، در ادامه از مدل مسئولیت اجتماعی انجمن مدیریت ایران که شامل 6 معیار اصلی و 18 زیرمعیار است، رونمایی کرد که برخی از ویژگی‌های آن عبارتند از: مسئولیت‌های انسان دوستانه، مسئولیت‌های اخلاقی، مسئولیت‌های زیست محیطی، مسئولیت‌های قانونی، مسئولیت‌های مالی و اقتصادی، مسئولیت‌های رهبری و مدیریت.

در ادامه دکتر محمدمهدی ذوالفقارزاده؛ مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به ارائه سخنانی درباره «مسئولیت اجتماعی در دانشگاه‌ها» پرداخت و گفت: نگاه ما در وزارت علوم مبنا قرار دادن فرهنگ در انجام امور و فعالیت سایر حوزه‌ها در تضارب با فرهنگ است که امیدواریم با اجرای برنامه‌هایی در این زمینه، موضوع مسئولیت اجتماعی در دانشگاه‌ها وجهی عملی‌تر به خود بگیرد.

وی با تاکید بر لزوم داوطلبانه بودن در عمل به مسئولیت‌های اجتماعی توسط افراد یا سازمان‌ها، از طراحی جایزه یا نشان مسئولیت اجتماعی در دانشگاه‌ها سخن گفت و برخی از اقدامات صورت گرفته برای تحقق اجرای این نشان را تشریح کرد.

در این مراسم همچنین مهندس صادق‌آبادی؛ مدیرعامل شرکت گسترش انرژی پاسارگاد، در سخنانی با اشاره به کم و کیف عمل این شرکت به مسئولیت اجتماعی خود طی دوره فعالیتش، گفت: ما در تمام پروژه‌هایی که انجام داده‌ایم، یک اصل اساسی را همواره در نظر داشته‌ایم و آن این است که هیچ گاه نسبت به جامعه پیرامونمان بی‌تفاوت نباشیم. ما در همان ابتدای فعالیت شرکت در قشم و در کمتر از 6 ماه یک مدرسه ساختیم که الان بیش از 500 نفر در دو شیفت در آن در حال تحصیل هستند.

در ادامه ، بیانیه پایانی این کنفرانس توسط دکتر آذر صائمیان دبیر علمی این رویداد قرائت شد،که در آن به رونمایی از 8 کتاب زیر که با حمایت علمی انجمن مدیریت ایران به چاپ رسیده اند، اشاره شده بود:

  • بررسی مسائل مدیریت دولتی و نظام ایرانی- دکتر علاء‌الدین رفیع‌زاده
  • مدیریت منابع انسانی و دیجیتالی شدن- ترجمه: دکتر یاسمن نزیمی، دکتر سمیه رحیمیان
  • تلمیحات دیوان اشعار دهخدا- دکتر هژیر حیاتی دهلقی
  • آشنایی با مفاهیم کاربردی بیمه‌های عمر و زندگی- مهران حسن‌خانی، هدیه ولی‌زاده، علیرضا شمس
  • مدیریت لجستیک و کنترل اموال در پروژه‌های صنعتی – دکتر هژیر حیاتی دهلقی
  • مدیریت بازاریابی- دکتر مریم حسینی، مایا مجرد اردکانی
  • مجموعه 5 جلدی هوش مصنوعی و کاربردهای آن- دکتر فردین شورج، مهندس عرفان شورج
  • مدل اروپایی برای بهبود سازمان‌های بخش دولتی از طریق خودارزیابی- ترجمه: دکتر محمدرضا کوشکی، مجتبی رفیعی، بهناز سرمست

بیانیه کنفرانس به پیوست ارسال می گردد.

در پایان مراسم اهدای هشتمین جوایز مسئولیت اجتماعی مدیریت برگزار و به برگزیدگان تندیس، لوح تقدیر و گواهی نامه  اهدا شد.