پیامدهای ناشی از تجاوز بی رحمانه رژیم صهیونیستی به ایران عزیز، تعدادی از انجمن های علمی و اتحادیه انجمنهای علمی، فناوری و نوآوری را بر آن داشت تا در راستای ایفای مسئولیت های علمی، فناوری، اقتصادی و اجتماعی نسبت به تهیه بیانیه و ارسال آن به مراجع و نهادهای علمی و تصمیم گیرنده اقدام نماید.
اتحادیه ها و انجمن های علمی، آمادگی کامل خود را جهت همکاری با نهادها و مراجع علمی برای شناسایی نقاط قابل بهبود و ارائه راه کارهای علمی و عملی در سیاست گذاری، تصمیم گیری و اجرای اثربخش آن در مسیر اعتلا و اقتدار علمی کشور اعلام می دارند.
بنام خدا
بیانیه اتحادیهها و انجمنهای علمی در حمایت و صیانت از علم و فناوری صلحآمیز
1404/4/11
ما اعضای اتحادیهها و انجمنهای علمی ایران تجاوز نظامی اخیر اسرائیل و ایالات متحده به خاک ایران و همچنین آثار و پیامدهای گسترده آن بر صلح جهانی، ثبات منطقهای و آینده همکاریهای علمی بینالمللی را محکوم میکنیم. با توجه به ابعاد گسترده این تجاوز و با توجه به رسالت اتحادیه و بهرهمندی از تجارب اندیشمندان، استادان و خبرگان حوزه فناوریهای نوین، موضوعهای مهم و راهبردی در این حوزه را بشرح زیر اعلام میداریم:
- اساس جنگهای امروز در دنیا بر پایه اطلاعات و فناوریهای نوین میباشد، لذا صیانت و ایجاد امنیت در شبکهها و فضای مجازی از وظایف کلیدی دستگاههای ذیصلاح میباشد و مراقبت از آن جهت عدم بهرهبهرداری دشمنان این مرز و بوم از الزامهای کلیدی است.
- طراحی نظام پویا و توانمند برای امنیت دادهها، فقدان حصول اطمینان از دانش تخصصی برای مقابله با هکرهای بینالمللی و ایجاد زیرساختهای مقابله با آن از ضروریات این امر مهم میباشد.
- محصور بودن دانش تخصصی و کمبود دانشگران حرفهای در حوزه نوآوری و فناوری از یک سو و فقدان برنامه جذب و نگهداری نخبگان در کشور آسیبهای جدی در بلندمدت در مسیر توسعه ایجاد خواهد کرد، لذا تدوین سیاستگذاری و تنظیم برنامههای مستمر جهت جلب، جذب و نگهداری سرمایههای ملی از ضروریات میباشد.
- لزوم سیاستگذاری کلان و راهبردی برای صدور مجوز به شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای نوبنیاد (استارت آپها) ضرورتی مهم است زیرا بهرهمندی برخی از آنان از رانتهای مالی و اقتصادی بدون نظارت و ارزیابی تبعات سنگینی را بر کشور وارد مینماید. نمونههایی از عملکردهای این شرکتها را در حملات اخیر شاهد و ناظر بودیم.
- ارائه مجوزهای نقشهبرداری و تصویربرداری از اماکن و تاسیسات بدون حصول اطمینان از سلامت و پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی صلح آمیز، نیازمند تدوین اصول و چارچوبی است که حفاظت از منافع ملی را تضمین نماید و باید به صورتی اجرا شود که قابل معامله نباشد.
- ایجاد فضایی امن و شفاف در قلمرو مرزهای دانش، نوآوری و فناوری در مسیر پیوند علم و عمل نه تنها توانمندیهای سرمایههای انسانی را افزایش میدهد بلکه نوآوریهای صنعتی، اقتصادی و اجتماعی را در مسیر پایداری و صیانت از دستآوردهای فناوری صلحآمیز رقم خواهد زد.
- حمایت بیش از پیش تولید ملی و مهار تورم لجام گسیخته و تسهیل فعالیتهای شرکتها و مجامع علمی در کنار دانشگاهها و مراکز علمی اقدامی کلیدی و احیا کننده اعتماد و امید در این نهادهای اثرگذار در توسعه کشور خواهد بود.
- حمایت از انجمنها، اتحادیهها و مجامع علمی و بهرهمندی از دانش و تخصصص ارزشمند آنان در مسیر توسعه دیجیتالی، سرعت و کیفیت ارائه خدمات را تسهیل و توانمندهای سرمایههای ملی- اجتماعی را ایجاد خواهد کرد.
- ایجاد شبکههای متنوع اطلاعرسانی به منظور آموزش، آمادگی و قرارگرفتن در مدیریت بحران و عبور از بحران (فردی، سازمانی و ملی) اقدامی ضروری و درخور توجه میباشد تا بتوان به هدف “شهروند مسئول” دست یافت.
- برنامهریزی برای فرماندهی و مدیریتهای بحران و یا چند بحرانی باید در دستور کار کلیه دستگاهها، نهادها و مراجعذی صلاح قرار گرفته و به عنوان اولویتهای راهبردی مد نظر قرار گیرد.
اعضای اتحادیه انجمنهای علمی و همچنین سایر انجمنهای علمی بر این باورند که ایران عزیز از ظرفیت و توانمندی سرمایههای دانشی خود میتواند به بهترین شکل ممکن بهرهبرداری نماید. استادان، محققان، مدیران و کارشناسان ارشد عضو اتحادیهها و انجمنهای علمی با تخصص و دانش حرفهای خود آمادگی کامل دارند تا با قامتی استوار، قلبی آکنده از مهر و دستانی پرتوان برای ساختن ایرانی آباد، مستقل و توانمند در توسعه ایران عزیز سهم جدی داشته باشند. ایرانی که در وجب به وجب آن خون نیاکان و دانش علمی در حماسه ماندگار سرزمینمان موج میزند.
با آرزوی ایرانی سربلند و با اقتدار